Malinoostružinový dort

Dorty s ovocem jsou svěží a díky želatině je nemusíte nijak zdobit. Vyzkoušejte malinoostružinu. Je hezky tuhá, ideální do dezertů.

Reklama

Ingredience

Korpus

Ozdobení

Krém

Želatina

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Smíchejte v míse mouku s práškem do pečiva. Malou dortovou formu (d = 20 cm) si vyložte pečícím papírem. Oddělte žloutky a bílky.
2.
V robotu vyšlehejte do pěny cukr a žloutky, dlouze šlehejte. Hmota bude bílá a bez krystalků cukru. Postupně přidávejte olej a vodu, každou lžíci zašlehejte.
3.
Vyšlehejte sníh z bílků. Do těsta přidejte nejprve mouku, promíchejte. Pak opatrně vařechou vmíchat sníh.
4.
Nalijeme do dortové formy a dáme péct. Peče se asi 40 minut na 180 stupňů.
5.
Mezitím připravíme krém. Změklé máslo dlouze šleháme s cukrem. Krém bude nadýchaný. Nakonec přidáme omyté malinoostružiny a prošleháme.
6.
Vychladlý dort rozkrojíme na poloviny. Umyjeme dortovou formu.
7.
V polovině dort potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinou. Vrátíme zpět do umyté dortové formy.
8.
Uvaříme želatinu. Šťávu z kompotu dolijeme vodou a vmícháme puding a cukr, pokud je třeba. Postupně zahříváme a stále mícháme. Přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Necháme chvíli chladnout.
9.
Na dort dáme malinoostružiny. Zaléváme želatinou, nejprve zaléváme do krajů dortu. Poté horní stranu. Uhladíme a dáme do lednice zatuhnout do druhého dne.

Od: Iva V, 14.7.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
353.82 kcal
Protein
3.82 g
Sacharidy
z toho cukr
38.61 g
22.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.83 g
9.26 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama