Malinoostružinová roláda

  • Přidat foto

Jednoduchý moučník, který je rychle připravený a může mít stovky různých podob a chutí. To je roláda. Výborně chutná s krémy plnými ovoce. Krém z malinoostružin je chuťově výrazný, ovoce je do krému vhodné, má pevnější strukturu.

Ingredience

Těsto

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky dáme vyšlehat s cukrem do pěny. Pak snížíme rychlost a zamícháme mouku.
2.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Rozetřeme až do okrajů. Těsto bude ve velmi tenké vrstvě.
3.
Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů, pečeme asi 15 až 20 minut. Dlouhé pečení znamená, že by se těsto lámalo.
4.
Vytáhneme z trouby, a ještě teplé pomalu smotáme. Necháme vychladnout smotané a připravíme krém.
5.
Mouku zalijeme mlékem a uvaříme hustou kaši. Cukr vyšleháme s máslem do pěny. Do másla přidáváme vychladlou kaši a šleháme. Nakonec přidáme malinoostružiny a dlouze šleháme.
6.
Roládu rozvineme a v silnější vrstvě natřeme krémem. Správně by mezi těsto a krém měla přijít marmeláda, ale můj dojem je, že to výslednou chuť kazí, já marmeládou nenatírám.
7.
Natřenou roládu smotáme, zbytek krému natřeme na horní stranu a na boky. Dáme vychladit.

Od: Ráďa 78, 9.7.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Kategorie: dezert, česká, ovoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
351.83 kcal
Protein
3.93 g
Sacharidy
z toho cukr
44.08 g
33.12 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.41 g
10.08 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.