Čokoládová roláda s mascarpone krémem

Tato jemná a nadýchaná čokoládová roláda plněná krémem z mascarpone je elegantní dezert pro slavnostní příležitosti i nedělní odpoledne. Kombinace vláčného kakaového korpusu a jemného, lehce nasládlého krému z mascarpone potěší každého milovníka čokolády.

Reklama

Ingredience

Na roládové těsto

Na mascarpone krém

Na dokončení (volitelně)

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme si plech vyložený pečicím papírem (cca 30×40 cm).
2.
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny (trvá to cca 5 minut).
3.
Přes síto přidáme mouku, kakao a špetku soli. Zlehka vmícháme stěrkou, aby se zachovala nadýchanost.
4.
Těsto rozetřeme rovnoměrně na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 8–10 minut.
5.
Upečené těsto vyklopíme na čistou utěrku poprášenou moučkovým cukrem, sloupneme papír a ihned zarolujeme (i s utěrkou) a necháme vychladnout.
6.
V misce vyšleháme smetanu dotuha.
7.
V jiné míse prošleháme mascarpone s cukrem a vanilkou, poté jemně vmícháme šlehačku.
8.
Vychladlou roládu rozvineme, potřeme připraveným krémem a opatrně znovu srolujeme.
9.
Povrch můžeme poprášit kakaem, čokoládou nebo ozdobit ovocem.
10.
Necháme alespoň 1 hodinu vychladit v lednici. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 12.10.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
294.88 kcal
Protein
6.08 g
Sacharidy
z toho cukr
17.39 g
16.55 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.88 g
14.56 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama