Čokoládová roláda s mascarpone krémem
Tato jemná a nadýchaná čokoládová roláda plněná krémem z mascarpone je elegantní dezert pro slavnostní příležitosti i nedělní odpoledne. Kombinace vláčného kakaového korpusu a jemného, lehce nasládlého krému z mascarpone potěší každého milovníka čokolády.
Reklama
Postup přípravy
1.
Připravíme si plech vyložený pečicím papírem (cca 30×40 cm).
2.
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny (trvá to cca 5 minut).
3.
Přes síto přidáme mouku, kakao a špetku soli. Zlehka vmícháme stěrkou, aby se zachovala nadýchanost.
4.
Těsto rozetřeme rovnoměrně na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 8–10 minut.
5.
Upečené těsto vyklopíme na čistou utěrku poprášenou moučkovým cukrem, sloupneme papír a ihned zarolujeme (i s utěrkou) a necháme vychladnout.
6.
V misce vyšleháme smetanu dotuha.
7.
V jiné míse prošleháme mascarpone s cukrem a vanilkou, poté jemně vmícháme šlehačku.
8.
Vychladlou roládu rozvineme, potřeme připraveným krémem a opatrně znovu srolujeme.
9.
Povrch můžeme poprášit kakaem, čokoládou nebo ozdobit ovocem.
10.
Necháme alespoň 1 hodinu vychladit v lednici.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
294.88 kcal |
Protein |
6.08 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.39 g
16.55 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.88 g
14.56 g
|
Reklama
Reklama