Roláda s jednoduchým čokoládovým krémem

Výborná roláda, která je rychle upečená a stačí ji potřít krémem jen ze dvou ingrediencí. Nepotřebuje dlouho tuhnout a můžete ji brzy podávat. Nejlépe chutná s kopečkem zmrzliny nebo dozdobená šlehačkou.

Reklama

Ingredience

Těsto na roládu

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Žloutky dáme šlehat s cukrem a šleháme, dokud hmota nezvětší objem a není téměř bílá.
2.
Smícháme mouku s práškem do pečiva. Zvlášť vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
3.
Vše opatrně promícháme vařechou a rychle dáváme na plech s pečícím papírem. Důkladně rozetřeme a dáme péct do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečeme, dokud okraje nezrůžoví. Doba pečení je asi 15 minut. Je třeba péci krátce, aby šla roláda smotat.
4.
Po mírném vychladnutí stočíme roládu přes pečící papír a s utěrkou. Necháme stočenou zcela vychladnout a připravíme krém.
5.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření a jakmile je rozehřátá vmícháme zakysanou smetanu. Necháme chvíli chladnout.
6.
Roládu rozvineme a potřeme krémem. Znovu zavineme. Zbytek krému použijeme na dozdobení rolády.

Od: Ráďa 78, 23.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
4 hod celkem
Množství: 25 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
139.60 kcal
Protein
2.51 g
Sacharidy
z toho cukr
15.80 g
11.31 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.04 g
3.70 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama