Kakaová roláda s vanilkovým krémem a bílou čokoládou

Výborná a nadýchaná roláda s jedním ze základních krémů. Výborně chutná podávaná se zmrzlinou nebo šlehačkou. Do krému můžete přidat višně v rumu, čerstvé jahody nebo maliny.

Reklama

Ingredience

Těsto

Krém

Poleva

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve připravíme krém, aby pudink vychladnul. Oddělíme 100 ml mléka a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Zbytek mléka přivedeme k varu. Vlijeme rozmíchaný pudink a povaříme do zhoustnutí.
2.
Za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo dáme na kuchyňskou linku, aby změklo.
3.
Do změklého másla zašleháváme cukry. Šleháme dlouze, třeba i 10 minut. Do rozšlehaného másla vmícháme postupně vychladlý pudink.
4.
Krém dáme na chvíli do lednice.
5.
Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky dáme do mixéru šlehat s cukrem a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kakaem.
6.
Do žloutků vmícháme vařechou mouku a poté opatrně promícháme se sněhem. Rychle rozetřeme na plech s pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby.
7.
Pečeme na 180 °C asi 15 minut. Necháme mírně vychladnout a stočíme.
8.
Po úplném vychladnutí rozvineme, potřeme krémem a znovu stočíme.
9.
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, roládu poléváme a dáme tuhnout do lednice. Před zatuhnutím polevy můžeme dozdobit.

Od: Ráďa 78, 2.10.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
15 min vaření
3 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
240.93 kcal
Protein
3.17 g
Sacharidy
z toho cukr
28.35 g
23.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.02 g
7.77 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama