Roláda s čokoládovým krémem

Klasika českých dezertů, roláda. S čokoládovým krémem si ji oblíbí skutečně každý. Můžete ji doplnit šlehačkou nebo zmrzlinou.

Reklama

Ingredience

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oddělíme bílky a žloutky. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme do hustého sněhu.
2.
Poté vyšleháme vejce s cukrem a mlékem. Vařechou přimícháme mouku. Nakonec opatrně vmícháme sníh.
3.
Vlijeme na plech, vymazaný a vysypaný. Pokud chcete použít pečící papír i ten si vymažte sádlem.
4.
Urovnejte na plechu do tenké vrstvy. Tato roláda je pečená na velkém plechu.
5.
Pečte ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 15 minut. Ještě horkou smotejte a nechejte vychladnout.
6.
Pokud jste ji nepřipekli, bude hezky pružná a půjde bez problémů stočit.
7.
Připravte si krém.
8.
V části studeného mléka rozmíchejte pudinkový prášek a cukr krystal. Zbytek mléka přiveďte k varu a vlijte směs. Uvařte hustý pudink. Vařte asi 2 minuty.
9.
Hotový dejte do misky a přidejte nalámanou čokoládu, nechejte rozpustit, dobře promíchejte. Nechejte vychladnout. Můžete si pomoci lázní se studenou vodou.
10.
Studený krém pomalu zašlehávejte do změklého másla, ochutnejte a doslaďte moučkovým cukrem.
11.
Roládu rozmotejte a potřete krémem zevnitř i zvenčí.

Od: Ráďa 78, 19.1.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
40 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
248.43 kcal
Protein
4.69 g
Sacharidy
z toho cukr
27.81 g
19.97 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.06 g
7.41 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama