Klasika českých dezertů, roláda. S čokoládovým krémem si ji oblíbí skutečně každý. Můžete ji doplnit šlehačkou nebo zmrzlinou.
Ingredience (12 x porce)
Krém
Postup přípravy
Oddělíme bílky a žloutky. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme do hustého sněhu.
Poté vyšleháme vejce s cukrem a mlékem. Vařechou přimícháme mouku. Nakonec opatrně vmícháme sníh.
Vlijeme na plech, vymazaný a vysypaný. Pokud chcete použít pečící papír i ten si vymažte sádlem.
Urovnejte na plechu do tenké vrstvy. Tato roláda je pečená na velkém plechu.
Pečte ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 15 minut. Ještě horkou smotejte a nechejte vychladnout.
Pokud jste ji nepřipekli, bude hezky pružná a půjde bez problémů stočit.
Připravte si krém.
V části studeného mléka rozmíchejte pudinkový prášek a cukr krystal. Zbytek mléka přiveďte k varu a vlijte směs. Uvařte hustý pudink. Vařte asi 2 minuty.
Hotový dejte do misky a přidejte nalámanou čokoládu, nechejte rozpustit, dobře promíchejte. Nechejte vychladnout. Můžete si pomoci lázní se studenou vodou.
Studený krém pomalu zašlehávejte do změklého másla, ochutnejte a doslaďte moučkovým cukrem.
Roládu rozmotejte a potřete krémem zevnitř i zvenčí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 248.43 kcal |
Protein: 4.69 g |
Sacharidy: 27.81 g |
z toho cukr: 19.97 g |
Tuk: 13.06 g |
z toho nas. MK: 7.41 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2361-rolada-s-cokoladovym-kremem