Ganache roláda s banány

Roláda plněná výborným ganache krémem. Je hebký a rozhodně není přeslazený. Skvěle si rozumí s chutí banánů.

Reklama

Ingredience

Roláda

Krém

Dále

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky šleháme v jiné míse s cukrem, dokud hmota nezbělá. Pokud je příliš hustá, můžeme přidat trošku mléka.
2.
Mouku smícháme s troškou prášku do pečiva a přidáme ke žloutkům.
3.
Nakonec rychle a opatrně vmícháme sníh.
4.
Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Pečeme na 170 stupňů asi 15 minut. Rychle vytáhneme z trouby, a jakmile je to možné, pevně stočíme. Necháme vychladnout stočené.
5.
Můžete použít i pečící papír, ale ten ještě nahoře pomažte máslem.
6.
Krém se připravuje v hrnci. Nalijte smetanu, přidejte máslo a nalámanou čokoládu. Pomalu zahřívejte, až se vše rozpustí. Důkladně promíchejte. Nechejte chvíli vychladnout.
7.
Roládu rozviňte a potřete vychladlým, ale stále tekutým krémem. Přidejte banán nakrájený na kolečka. Znovu smotejte. Potřete vrchní stranu a dejte na několik hodin vychladit.

Od: Iva V, 16.3.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min vaření
45 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
380.07 kcal
Protein
6.12 g
Sacharidy
z toho cukr
37.63 g
26.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.20 g
12.95 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama