Roláda plněná výborným ganache krémem. Je hebký a rozhodně není přeslazený. Skvěle si rozumí s chutí banánů.
Ingredience (10 x porce)
Roláda
Krém
Dále
Postup přípravy
Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky šleháme v jiné míse s cukrem, dokud hmota nezbělá. Pokud je příliš hustá, můžeme přidat trošku mléka.
Mouku smícháme s troškou prášku do pečiva a přidáme ke žloutkům.
Nakonec rychle a opatrně vmícháme sníh.
Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Pečeme na 170 stupňů asi 15 minut. Rychle vytáhneme z trouby, a jakmile je to možné, pevně stočíme. Necháme vychladnout stočené.
Můžete použít i pečící papír, ale ten ještě nahoře pomažte máslem.
Krém se připravuje v hrnci. Nalijte smetanu, přidejte máslo a nalámanou čokoládu. Pomalu zahřívejte, až se vše rozpustí. Důkladně promíchejte. Nechejte chvíli vychladnout.
Roládu rozviňte a potřete vychladlým, ale stále tekutým krémem. Přidejte banán nakrájený na kolečka. Znovu smotejte. Potřete vrchní stranu a dejte na několik hodin vychladit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 380.07 kcal |
Protein: 6.12 g |
Sacharidy: 37.63 g |
z toho cukr: 26.04 g |
Tuk: 22.20 g |
z toho nas. MK: 12.95 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2492-ganache-rolada-s-banany