Ganache roláda s banány

Roláda plněná výborným ganache krémem. Je hebký a rozhodně není přeslazený. Skvěle si rozumí s chutí banánů.

Ingredience (10 x porce)

Roláda

Krém

Dále

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky šleháme v jiné míse s cukrem, dokud hmota nezbělá. Pokud je příliš hustá, můžeme přidat trošku mléka.
  2. Mouku smícháme s troškou prášku do pečiva a přidáme ke žloutkům.
  3. Nakonec rychle a opatrně vmícháme sníh.
  4. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Pečeme na 170 stupňů asi 15 minut. Rychle vytáhneme z trouby, a jakmile je to možné, pevně stočíme. Necháme vychladnout stočené.
  5. Můžete použít i pečící papír, ale ten ještě nahoře pomažte máslem.
  6. Krém se připravuje v hrnci. Nalijte smetanu, přidejte máslo a nalámanou čokoládu. Pomalu zahřívejte, až se vše rozpustí. Důkladně promíchejte. Nechejte chvíli vychladnout.
  7. Roládu rozviňte a potřete vychladlým, ale stále tekutým krémem. Přidejte banán nakrájený na kolečka. Znovu smotejte. Potřete vrchní stranu a dejte na několik hodin vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 380.07 kcal | Protein: 6.12 g | Sacharidy: 37.63 g | z toho cukr: 26.04 g | Tuk: 22.20 g | z toho nas. MK: 12.95 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2492-ganache-rolada-s-banany