Roláda s banány a lískooříškovým krémem

Rolády jsou jednoduché a rychlé. Složitá je jen příprava krému. Tento má jen dvě ingredience a přesto chutná perfektně.

Ingredience

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, můžeme přidat špetku soli.
2.
V mixéru šleháme žloutky s mlékem a cukrem. Opatrně přimícháme mouku.
3.
Rozehřejeme troubu na 180 stupňů a vymažeme a vysypeme plech. Raději použijte vymazání, pečící papír se hůře sundává. Kdo sáhne po pečícím papíru, musí sundávat po úplném vychladnutí a velmi pomalu.
4.
K těstu přimícháme sníh. Vmícháme jen vařechou a velmi krátce. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na vymazaný plech.
5.
Dáme péct na 20 až 30 minut. Po upečení ihned v rukavicích smotáme a necháme vychladnout.
6.
Připravíme krém. Nutellu nebo jakýkoliv lískooříškový krém vyšleháme s tvarohem. Tvaroh přidávejte po částech, každý liskooříškový krém je jinak hustý. Krém by měl zůstat spíše hustší, ale musí jít rozetřít.
7.
Krém natřete na vychladlou a rozmotanou roládu. Banány nakrájejte na kolečka a rozmístěte po krému. Část krému si nechte na natření horní strany. Opět stočte a nechte vychladit. Můžete posypat mletými oříšky.

Od: Iva V, 25.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
55 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 23 Kč
Kategorie: dezert, česká, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
355.54 kcal
Protein
9.96 g
Sacharidy
z toho cukr
26.58 g
16.76 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.04 g
3.27 g

Detailní rozpis podle ingrediencí