Rolády s jahodovým krémem sypané mandlemi

Tuto roládu jsme připravovali hostům je kávě a zjistili jsme, že jedna nikdy nestačí. Vždy ji pečeme ve dvou kusech. Při servírování můžete doplnit šlehačkou nebo zmrzlinou.

Reklama

Ingredience

Těsto

Krém

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravte krém. V troše mléka rozmíchejte mouku. Zbylé mléko přiveďte k varu. Vlijte mléko s moukou a umíchejte hustou kaši. Je třeba rychle a stále míchat. Nechte vychladnout.
2.
Jakmile je kaše vlažná, připravte změklé máslo a vyšlehejte jej s jahodami z kompotu. Přidejte trochu jahodové šťávy. Vmixujte kaši.
3.
Oslaďte moučkovým cukrem, pečlivě a dlouze šlehejte. Dejte ztuhnout do lednice. Během tuhnutí zkoušejte, aby se vám s krémem dobře pracovalo při natírání.
4.
Bílky a žloutky oddělte. K bílkům přidejte špetku soli a vypracujte pevný sníh.
5.
Žloutky utřete s cukrem do pěny. Postupně přisypejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Kdyby bylo těsto moc husté, je možné přilít trochu mléka, ale max 100 ml.
6.
Vařechou poté vmíchejte sníh. Míchejte pomalu a opatrně, jen tak převalovat přes těsto, aby v něm zůstalo co nejvíce vzduchu.
7.
Rozdělte na dvě poloviny a rozetřete na plechy s pečícím papírem. Pečící papír ještě potřete máslem, roláda se hodně lepí.
8.
Pečeno na plechu 40 × 50, je třeba rozetřít do krajů v tenké vrstvě. Vložte do rozehřáté trouby a pečte na horko-vzduch na 170 stupňů asi 17 až 20 minut. Pečlivě hlídejte, okraje nesmí zhnědnout, jinak roláda nepůjde stočit.
9.
Hotové nechejte pár minut vychladnout, a ještě teplé pečlivě stočte. Nechejte úplně vychladnout. Natřete krémem zevnitř a znovu stočte. Natřete krémem horní vrstvu a posypte mandlemi. Dejte vychladit.

Od: Ráďa 78, 26.5.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
20 min vaření
4 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
263.95 kcal
Protein
5.35 g
Sacharidy
z toho cukr
32.25 g
22.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.70 g
6.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama