Rolády s jahodovým krémem sypané mandlemi

Tuto roládu jsme připravovali hostům je kávě a zjistili jsme, že jedna nikdy nestačí. Vždy ji pečeme ve dvou kusech. Při servírování můžete doplnit šlehačkou nebo zmrzlinou.

Ingredience (20 x porce)

Těsto

Krém

Na posypání

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte krém. V troše mléka rozmíchejte mouku. Zbylé mléko přiveďte k varu. Vlijte mléko s moukou a umíchejte hustou kaši. Je třeba rychle a stále míchat. Nechte vychladnout.
  2. Jakmile je kaše vlažná, připravte změklé máslo a vyšlehejte jej s jahodami z kompotu. Přidejte trochu jahodové šťávy. Vmixujte kaši.
  3. Oslaďte moučkovým cukrem, pečlivě a dlouze šlehejte. Dejte ztuhnout do lednice. Během tuhnutí zkoušejte, aby se vám s krémem dobře pracovalo při natírání.
  4. Bílky a žloutky oddělte. K bílkům přidejte špetku soli a vypracujte pevný sníh.
  5. Žloutky utřete s cukrem do pěny. Postupně přisypejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Kdyby bylo těsto moc husté, je možné přilít trochu mléka, ale max 100 ml.
  6. Vařechou poté vmíchejte sníh. Míchejte pomalu a opatrně, jen tak převalovat přes těsto, aby v něm zůstalo co nejvíce vzduchu.
  7. Rozdělte na dvě poloviny a rozetřete na plechy s pečícím papírem. Pečící papír ještě potřete máslem, roláda se hodně lepí.
  8. Pečeno na plechu 40 × 50, je třeba rozetřít do krajů v tenké vrstvě. Vložte do rozehřáté trouby a pečte na horko-vzduch na 170 stupňů asi 17 až 20 minut. Pečlivě hlídejte, okraje nesmí zhnědnout, jinak roláda nepůjde stočit.
  9. Hotové nechejte pár minut vychladnout, a ještě teplé pečlivě stočte. Nechejte úplně vychladnout. Natřete krémem zevnitř a znovu stočte. Natřete krémem horní vrstvu a posypte mandlemi. Dejte vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 263.95 kcal | Protein: 5.35 g | Sacharidy: 32.25 g | z toho cukr: 22.71 g | Tuk: 12.70 g | z toho nas. MK: 6.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2622-rolady-s-jahodovym-kremem-sypane-mandlemi