Tradiční roláda s vanilkovým krémem

Skvělá roláda s výborným a osvědčeným vanilkovým krémem. Vypadá krásně a je hotová za pár minut. Dozdobit můžete mletými ořechy, kokosem nebo strouhanou čokoládou, ale nejlépe nechat vyniknout vanilkovou příchuť bez ostatních přísad.

Reklama

Ingredience

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jako první rozehřejte troubu, vymažte sádlem plech a vysypejte hrubou moukou. U rolády raději nepoužívejte pečící papír. Pokud jej chcete použít i ten vymažte sádlem.
2.
Oddělíme žloutky a bílky a připravíme si dvě mísy. V jedné míse vyšlehejte se špetkou soli tuhý sníh z bílků. Ve druhé míse šlehejte žloutky s cukry do pěny.
3.
Ke žloutkům přimíchejte vařechou mouku, a nakonec opatrně sníh z bílků. Ten vmíchejte pomalu a co nejméně. Měl by zůstat nadýchaný.
4.
Vlijte na plech a roztáhněte stěrkou do roviny a k okrajům. Pečte na 180 stupňů asi 12 až 15 minut. Pokud si roládu přepečete, bude se vám lámat a nepůjde smotat.
5.
Horkou roládu obraťte a ihned smotejte. Strana, která se dotýkala dna plechu, teď bude uvnitř.
6.
Nechte zvolna vychladnout a připravte si krém.
7.
Nechejte změknout máslo a uvařte si pudink. Do horkého mléka vmíchejte nejprve oba cukry a poté pudinkový prášek rozmíchaný v troše mléka. Pudink nechte vychladnout a postupně zašlehávejte do másla.
8.
Nakonec krém provoňte rumem a natřete na roládu zevnitř i zvenčí. Nechejte v lednici do druhého dne.

Od: Iva V, 13.1.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
40 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
237.49 kcal
Protein
3.37 g
Sacharidy
z toho cukr
37.83 g
32.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.42 g
4.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama