Tradiční roláda s vanilkovým krémem
- Přidat foto
-
Reklama
Skvělá roláda s výborným a osvědčeným vanilkovým krémem. Vypadá krásně a je hotová za pár minut. Dozdobit můžete mletými ořechy, kokosem nebo strouhanou čokoládou, ale nejlépe nechat vyniknout vanilkovou příchuť bez ostatních přísad.
Reklama
Ingredience
Krém
Postup přípravy
1.
Jako první rozehřejte troubu, vymažte sádlem plech a vysypejte hrubou moukou. U rolády raději nepoužívejte pečící papír. Pokud jej chcete použít i ten vymažte sádlem.
2.
Oddělíme žloutky a bílky a připravíme si dvě mísy. V jedné míse vyšlehejte se špetkou soli tuhý sníh z bílků. Ve druhé míse šlehejte žloutky s cukry do pěny.
3.
Ke žloutkům přimíchejte vařechou mouku, a nakonec opatrně sníh z bílků. Ten vmíchejte pomalu a co nejméně. Měl by zůstat nadýchaný.
4.
Vlijte na plech a roztáhněte stěrkou do roviny a k okrajům. Pečte na 180 stupňů asi 12 až 15 minut. Pokud si roládu přepečete, bude se vám lámat a nepůjde smotat.
5.
Horkou roládu obraťte a ihned smotejte. Strana, která se dotýkala dna plechu, teď bude uvnitř.
6.
Nechte zvolna vychladnout a připravte si krém.
7.
Nechejte změknout máslo a uvařte si pudink. Do horkého mléka vmíchejte nejprve oba cukry a poté pudinkový prášek rozmíchaný v troše mléka. Pudink nechte vychladnout a postupně zašlehávejte do másla.
8.
Nakonec krém provoňte rumem a natřete na roládu zevnitř i zvenčí. Nechejte v lednici do druhého dne.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
237.49 kcal |
Protein |
3.37 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
37.83 g
32.69 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.42 g
4.12 g
|
Reklama
Reklama