Nepečená roláda s vaječným krémem

Nepečených rolád existuje spousta druhů, tento recept je chuťově báječný a stojí za vyzkoušení. Roláda má v sobě hodně cukru a másla a spolu s rumem se stává tak trochu kalorickou bombou, ale určitě žádnou ze surovin nenahrazujte. Na receptu je zajímavé, že lze roládu udělat obráceně, kakao vynechat z těsta a použít více sušenek a přidat ho do krému. Budete pak mít těsto světlé a krém hnědý. Chuťově jsou skvělé obě verze.

Reklama

Ingredience

Těsto

Náplň

Množství na
  roláda

Postup přípravy

1.
První si rozdrobte sušenky na sypkou směs, za pomocí válečku na válu přeměňte sušenky v mouku. Sušenkovou mouku pak smíchejte s rozpuštěným máslem, přidejte cukr, kakao a rum.
2.
Mléko dejte do těsta pouze, pokud se vám s ním špatně pracuje a je moc drolivé a nelze ho uplácat do soudržné hmoty. Mléko přidávejte postupně, aby vám těsto nezřídlo, museli byste pak přidávat sušenky.
3.
Těsto dejte odpočinout do lednice a připravte si mezitím krém. Na ten budete potřebovat změklé máslo, které vyšlehejte spolu s cukrem, žloutky a rumem dohladka.
4.
Z lednice vyndejte těsto a vyválejte ho v tenký plát, ten pak opatrně přemístěte na potravinářskou folii nebo pečící papír. Takto připravené těsto potřete rovnoměrně krémem.
5.
Nyní roládu pomaličku zaviňte a zkuste ji co nejvíce utahovat. Zavinutou roládu překrojte napůl nebo na třetiny tak, aby se vám vešla do lednice a zabalenou v potravinářské folii uložte do lednice nejlépe do druhého dne ztuhnout.

Od: Jana Qara, 13.5.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
6 hod celkem
Množství: 1 × roláda
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × roláda = 190 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × roláda
Energetická hodnota
5,950.02 kcal
Protein
24.01 g
Sacharidy
z toho cukr
722.28 g
587.22 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
324.88 g
203.66 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama