Roláda s vanilko-nutellovým krémem

  • Přidat foto

Výborný moučník s neodolatelnou chutí nutelly provoněný rumovým aroma. Nejlépe chutná vychlazený a podávaný se šlehačkou nebo zmrzlinou.

Ingredience

Krém

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
2.
V jiné míse vyšleháme žloutky s cukry. Poté zašleháme mouku. Do směsi žloutků opatrně vmícháme sníh. Mícháme jen vařechou a pomalu, aby v těstě zůstal vzduch.
3.
Plech (40 × 50 cm) vyložíme pečícím papírem. Pečící papír nahoře vymažeme máslem.
4.
Nalijeme těsto a rozetřeme do tenké vrstvy do okrajů.
5.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 – 18 minut. Doba pečení opravdu hlídejte, okraje nesmí ztmavnout, roláda by se lámala a nešla by smotat.
6.
Hotovou roládu necháme chvíli vychladnout, a ještě teplou pevně stočíme. Necháme úplně vychladnout a připravíme krém.
7.
Do změklého másla zašleháme uvařený hustý a vychladlý pudink. Při vaření pudinku dejte do mléka cukr, přiveďte mléko k varu a nasypejte rozmíchaný pudink (pudink rozmíchat asi ve 100 ml mléka = 250 ml vaříte s cukrem, 100 ml na rozmíchání).
8.
Uvařený pudink nechte chladnout pod fólií, bude bez škraloupu.
9.
Do másla s pudinkem zašlehejte nutelu a rumové aroma. Pokud použije rum, dejte větší množství. Rumové aroma je mnohem výraznější.
10.
Ochutnejte, a pokud je třeba doslaďte moučkovým cukrem. (Obvykle to třeba není, záleží na typu „nutelly“)
11.
Krém natřete na roládu, stočte. Natřete na povrch a posypejte mandlemi. Dejte přes noc vychladit do lednice.

Od: Ráďa 78, 16.5.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
20 min vaření
50 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
269.82 kcal
Protein
4.90 g
Sacharidy
z toho cukr
30.49 g
23.17 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.45 g
6.41 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.