Ořechová roláda se šlehačkou
Tato roláda je ideální pro všechny milovníky ořechů a sladkých dobrot. Je křehká, lehká a plněná šlehačkovým krémem. Perfektně se hodí jako dezert k jakékoliv příležitosti.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    V míse si vyšleháme do pěny oddělené žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem.
                2.
                    Zvlášť ušleháme z bílků tuhý sníh a stěrkou jej zapracujeme do žloutkové hmoty.
                3.
                    Nakonec vmícháme nasekané ořechy (trochu si necháme bokem na dozdobení rolády) a vzniklé těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
                4.
                    Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu 10-20 minut.  Upečený plát necháme na plechu mírně vychladnout.
                5.
                    Opatrně jej pak překlopíme spodní stranou nahoru na pracovní plochu, na čistý papír na pečení. Z povrchu upečeného plátu sejmeme původní papír.
                6.
                    Mezitím si vyšleháme smetanu se ztužovačem.  Na upečený plát pak naneseme vrstvu našlehané smetany (trošku si necháme bokem na potření hotové rolády) a plát pomocí pečicího papíru srolujeme.
                7.
                    Povrch rolády ozdobíme zbytkem krému a ořechů.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 292.01 kcal | 
| Protein | 5.17 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 24.17 g 23.49 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 19.91 g 8.50 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

