Roláda vánek

Výborná a nadýchaná roláda s jednoduchým krémem. Nejdůležitější je pohlídat dobu pečení, aby těsto zůstalo pružné a nelámalo se ve chvíli, když chceme roládu stočit. Roládu můžete ozdobit rozpuštěnou čokoládou, čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.

Reklama

Ingredience

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oddělíme žloutky a bílky. Bílky dáme do mísy se špetkou soli a šleháme do ztuhnutí. Mezitím šleháme v robotu žloutky s cukrem, dokud hmota není bílá.
2.
Mouku smícháme s kakaem. Do žloutků přidáme mouku a bílky a promícháme jen vařechou. Pracujeme rychle, aby hmota zůstala nadýchaná.
3.
Rozetřeme v tenké vrstvě na velký plech s pečícím papírem a pečeme na horkovzduch na 170 °C asi 10 minut.
4.
Necháme mírně vychladnout, velmi opatrně sundáme pečící papír a stočíme. Necháme zcela vychladnout.
5.
Šlehačku vyšleháme do ztuhnutí, přidáme vanilkový cukr a ztužovač. Pozor, některé ztužovače se přidávají do šlehačky, jiné vyžadují promíchání s vodou. Postupujte podle návodu na ztužovači.
6.
Krém ochutnejte a podle chuti můžete přidat cukr moučku.
7.
Roládu rozviňte, potřete krémem a stočte. Můžete dozdobit. Dejte do lednice a krájejte až po několika hodinách. Nejlépe když necháte roládu tuhnout přes noc.

Od: Ráďa 78, 5.10.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
10 min vaření
2 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
93.48 kcal
Protein
2.34 g
Sacharidy
z toho cukr
9.91 g
8.84 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.09 g
2.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama