Vláčné ořechové řezy

Ořechové řezy nemají v korpusu žádnou mouku, jsou tedy bezlepkové. Potěšíte jimi nejen celiaky, ale každého, kdo miluje ořechy. V tomto receptu je jich opravdu hodně. Korpus je krásně křehký a je podobný těstu na laskonky. Krém je jemný a sametově hladký. Postup je velmi snadný a výsledek vás okouzlí.

Reklama

Ingredience

Korpus

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ořechy zlehka opražte na suché pánvi. Díky tomu, budou mít výraznější chuť. Dejte pozor, abyste je nespálili a ořechy nechytili nahřklou pachuť. Ořechy poté rozdělte na dvě poloviny a 200g pomelte nebo nastrouhejte najemno, druhou polovinu ořechů nasekejte.
2.
Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu elektrickým šlehačem, pak pomalu přidávejte moučkový cukr a nakonec postupně přidejte mleté ořechy.
3.
Vzniklou směs rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 25 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout, a poté ho rozřízněte na dvě stejné poloviny.
4.
Korpus nechte stranou a udělejte krém. Do kastrůlku vlijte šlehačku a do ní postupně metličkou zašlehejte 6 žloutků. Přidejte cukr a na mírném plamenu zahřívejte asi 4 minuty. Dejte však pozor, aby se směs nevařila, mohl by se díky žloutkům srazit. Důležité je, aby krém ztuhl, byl hladký, bez hrudek a dal se natřít na korpus, aniž by stékal.
5.
Krém nechte důkladně vychladnout a teprve do úplně studného krému zamíchejte změklé máslo. Na zašlehání použijte ruční šlehač.
6.
Nyní začněte se skládáním řezů. Na jeden plát korpusu naneste polovinu krému, tu posypte nasekanými ořechy a přiklopte druhý plát, který opět natřete zbylým krémem a posypete nasekanými ořechy. Poskládaný koláč dejte do lednice a nechte ho pořádně vychladit, aby ztuhl a propojily se vrstvy. Poté nakrájejte na šest až osm porcí.

Od: Jana Qara, 4.12.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × porce = 26 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
615.95 kcal
Protein
11.93 g
Sacharidy
z toho cukr
31.52 g
28.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
50.84 g
13.77 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama