Ořechové rohlíky

  • Přidat foto

Výborná dobrota, kterou vykouzlíte z kynutého těsta. Jsou jednoduché na přípravu, vypadají krásně a stojí jen pár drobných. K odpolední kávě nebo čaji jsou výtečné. A nejlepší jsou ještě teplé!

Ingredience

Náplň

Na potření

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme si kvásek z vlažného mléka, kvasnic a lžíce cukru a lžíce mouky. Necháme vzejít.
2.
Do mixéru nasypeme mouku se špetkou soli a zapneme promíchávání. Přidáme kvásek, cukry a vejce.
3.
Nakonec dáme kostičky změklého másla a necháme alespoň 20 minut mísit. Těsto nebude lepit. Dáme jej na teplé místo vykynout. Během kynutí jednou přemísíme.
4.
Připravíme náplň smícháním másla, ořechů a cukru.
5.
Z vykynutého těsta vyválíme na vále placku. Nakrájíme 4 čtverce. Vždy si odebíráme jen část těsta.
6.
Do každého čtverce dáme lžičku ořechové náplně a stočíme rohlík. Pevně utlačíme.
7.
Skládáme na plech s pečícím papírem. Potíráme rozšlehaným vejcem.
8.
Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.

Od: Iva V, 29.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
20 hod vaření
2 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Kategorie: dezert, česká, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
308.85 kcal
Protein
6.54 g
Sacharidy
z toho cukr
42.56 g
11.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.55 g
5.79 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.