Výborná dobrota, kterou vykouzlíte z kynutého těsta. Jsou jednoduché na přípravu, vypadají krásně a stojí jen pár drobných. K odpolední kávě nebo čaji jsou výtečné. A nejlepší jsou ještě teplé!
Ingredience (12 x porce)
Náplň
Na potření
Postup přípravy
Připravíme si kvásek z vlažného mléka, kvasnic a lžíce cukru a lžíce mouky. Necháme vzejít.
Do mixéru nasypeme mouku se špetkou soli a zapneme promíchávání. Přidáme kvásek, cukry a vejce.
Nakonec dáme kostičky změklého másla a necháme alespoň 20 minut mísit. Těsto nebude lepit. Dáme jej na teplé místo vykynout. Během kynutí jednou přemísíme.
Připravíme náplň smícháním másla, ořechů a cukru.
Z vykynutého těsta vyválíme na vále placku. Nakrájíme 4 čtverce. Vždy si odebíráme jen část těsta.
Do každého čtverce dáme lžičku ořechové náplně a stočíme rohlík. Pevně utlačíme.
Skládáme na plech s pečícím papírem. Potíráme rozšlehaným vejcem.
Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 342.03 kcal |
Protein: 6.83 g |
Sacharidy: 49.26 g |
z toho cukr: 18.44 g |
Tuk: 12.51 g |
z toho nas. MK: 6.23 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2221-orechove-rohliky