Ořechové rohlíky

Výborná dobrota, kterou vykouzlíte z kynutého těsta. Jsou jednoduché na přípravu, vypadají krásně a stojí jen pár drobných. K odpolední kávě nebo čaji jsou výtečné. A nejlepší jsou ještě teplé!

Ingredience (12 x porce)

Náplň

Na potření

Postup přípravy

  1. Připravíme si kvásek z vlažného mléka, kvasnic a lžíce cukru a lžíce mouky. Necháme vzejít.
  2. Do mixéru nasypeme mouku se špetkou soli a zapneme promíchávání. Přidáme kvásek, cukry a vejce.
  3. Nakonec dáme kostičky změklého másla a necháme alespoň 20 minut mísit. Těsto nebude lepit. Dáme jej na teplé místo vykynout. Během kynutí jednou přemísíme.
  4. Připravíme náplň smícháním másla, ořechů a cukru.
  5. Z vykynutého těsta vyválíme na vále placku. Nakrájíme 4 čtverce. Vždy si odebíráme jen část těsta.
  6. Do každého čtverce dáme lžičku ořechové náplně a stočíme rohlík. Pevně utlačíme.
  7. Skládáme na plech s pečícím papírem. Potíráme rozšlehaným vejcem.
  8. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 342.03 kcal | Protein: 6.83 g | Sacharidy: 49.26 g | z toho cukr: 18.44 g | Tuk: 12.51 g | z toho nas. MK: 6.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2221-orechove-rohliky