Kynuté rohlíky plněné marmeládou

  • Přidat foto

Jednoduchá snídaně nebo svačina z kynutého těsta. Ingredience máte jistě stále v lednici a spíži. Jako náplň nebo polevu můžete zvolit i čokoládu.

Ingredience

Na potření

Náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hladkou mouku smícháme se solí, cukrem a sušeným droždím.
2.
Přidáme změklé máslo, mléko a vejce. Důkladně propracujeme v robotu, těsto nebude lepit.
3.
Dáme jej kynout na teplé místo. Sušené droždí potřebuje delší kynutí. Během kynutí těsto po hodině znovu vypracujte a zase nechejte kynout.
4.
Poté rozdělte na 4 díly. Každý vyválejte a nakrájejte si trojúhelníky.
5.
Na každý trojúhelník dejte lžičku marmelády a smotejte. Pokládejte na plech s pečícím papírem.
6.
Potřete rozšlehaným vejcem s citrónem. Nechejte ještě minimálně půl hodinu kynout na plechu.
7.
Pečte na 180 stupňů asi 20 minut.

Od: Iva V, 15.4.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
20 min vaření
3 hod celkem
Množství: 18 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
170.16 kcal
Protein
4.29 g
Sacharidy
z toho cukr
28.71 g
6.21 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.72 g
2.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.