Kynuté rohlíky plněné marmeládou

Jednoduchá snídaně nebo svačina z kynutého těsta. Ingredience máte jistě stále v lednici a spíži. Jako náplň nebo polevu můžete zvolit i čokoládu.

Ingredience (18 x porce)

Na potření

Náplň

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku smícháme se solí, cukrem a sušeným droždím.
  2. Přidáme změklé máslo, mléko a vejce. Důkladně propracujeme v robotu, těsto nebude lepit.
  3. Dáme jej kynout na teplé místo. Sušené droždí potřebuje delší kynutí. Během kynutí těsto po hodině znovu vypracujte a zase nechejte kynout.
  4. Poté rozdělte na 4 díly. Každý vyválejte a nakrájejte si trojúhelníky.
  5. Na každý trojúhelník dejte lžičku marmelády a smotejte. Pokládejte na plech s pečícím papírem.
  6. Potřete rozšlehaným vejcem s citrónem. Nechejte ještě minimálně půl hodinu kynout na plechu.
  7. Pečte na 180 stupňů asi 20 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 170.16 kcal | Protein: 4.29 g | Sacharidy: 28.71 g | z toho cukr: 6.21 g | Tuk: 3.72 g | z toho nas. MK: 2.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2549-kynute-rohliky-plnene-marmeladou