Kynuté rohlíky plněné marmeládou
Jednoduchá snídaně nebo svačina z kynutého těsta. Ingredience máte jistě stále v lednici a spíži. Jako náplň nebo polevu můžete zvolit i čokoládu.
Ingredience (18 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Na potření
-
-
Náplň
-
Postup přípravy
- Hladkou mouku smícháme se solí, cukrem a sušeným droždím.
- Přidáme změklé máslo, mléko a vejce. Důkladně propracujeme v robotu, těsto nebude lepit.
- Dáme jej kynout na teplé místo. Sušené droždí potřebuje delší kynutí. Během kynutí těsto po hodině znovu vypracujte a zase nechejte kynout.
- Poté rozdělte na 4 díly. Každý vyválejte a nakrájejte si trojúhelníky.
- Na každý trojúhelník dejte lžičku marmelády a smotejte. Pokládejte na plech s pečícím papírem.
- Potřete rozšlehaným vejcem s citrónem. Nechejte ještě minimálně půl hodinu kynout na plechu.
- Pečte na 180 stupňů asi 20 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 170.16 kcal |
Protein: 4.29 g |
Sacharidy: 28.71 g |
z toho cukr: 6.21 g |
Tuk: 3.72 g |
z toho nas. MK: 2.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2549-kynute-rohliky-plnene-marmeladou