Smažit a ještě péct?
Kefírové koblížky
Nádherně vypadající a nadýchané koblížky si můžete připravit doma poměrně snadno. Jsou provoněné citrónovou kůrou a domácí marmeládou.
Reklama
Postup přípravy
1.
Rozdrobíme kvasnice a smícháme je s 2 lžícemi mouky a 2 lžícemi cukru. Přidáme špetku soli. Zalijeme kefírem pokojové teploty a vyšleháme metličkou. Necháme vzejít kvásek.
2.
V robotu smícháme mouku, cukr, citronovou kůru, vejce a máslo. Přidáme kvásek a necháme dlouze propracovat. Těsto nebude lepit. Kefíry se mohou lišit, pokud je těsto hutné přilejte trochu mléka, pokud naopak příliš lepí, posypte moukou.
3.
Vypracované těsto by mělo mít spoustu bublinek. Necháme na teplém místě nakynout. Doba kynutí je 1 až 2 hodiny.
4.
Vyválíme na tenkou placku a širší miskou (použila jsem průměr 10 cm) vykrajujeme velké koblihy.
5.
Naplníme marmeládou a utěsníme do kuličky. Necháme 10 minut kynout pod utěrkou. Osmažíme rychle na rozpáleném oleji z obou stran. Následně dáme dopéci do trouby na horkovzduch na 180 stupňů na 20 minut.
6.
Pocukrujte až těsně před podáváním. (Pocukrované kynuté těsto rychle tvrdne.)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
146.99 kcal |
Protein |
3.24 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
21.66 g
4.36 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.84 g
2.57 g
|
Reklama
Reklama





