Kefírový koláč s mandlemi

Výborný koláč, který je rychle připravený, a ještě rychleji zmizí ze stolu. Polévat jej můžete čokoládovou polevou nebo zkuste polevu z rozehřáté čokolády na vaření (1,5 ks) smíchané s kelímkem zakysané smetany.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve nasekejte mandle na menší kousky. Můžete použít loupané i neloupané. Mandle smíchejte s moukou a práškem do pečiva.
2.
V robotu dejte šlehat vejce s moučkovým cukrem. Postupně přidávejte olej a kefír.
3.
Smíchejte se směsí mouky a přidejte kakao.
4.
Pečte v koláčové formě, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Rozhrňte těsto od středu k okrajům.
5.
Pečte na 180 °C asi 30 až 40 min. Po vychladnutí přidejte polevu nebo krém.

Od: Ráďa 78, 9.5.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
40 min vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
247.29 kcal
Protein
4.45 g
Sacharidy
z toho cukr
35.56 g
21.17 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.14 g
5.31 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama