Kefírový koláč s jablky

Chutný a rychle připravený koláč do dortové formy. Připomíná oblíbený cheesecake a při pečení můžete použit i jiný typ ovoce.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme postupně kefír a olej. Zašleháváme.
2.
Oškrábeme jablka a nakrájíme je na plátky. Pokud chceme, aby nezhnědla, namočíme je do vody s citrónem.
3.
Smícháme mouku s práškem do pečiva a vařechou přimícháme k těstu.
4.
Vymažeme máslem dortovou formu a nalejeme těsto. Nahoru poklademe plátky jablek.
5.
Pečeme na 180 °C do zezlátnutí.

Od: Iva V, 10.3.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
40 min vaření
55 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, pečení, vegetariánské, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
299.68 kcal
Protein
4.67 g
Sacharidy
z toho cukr
34.96 g
19.56 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.53 g
2.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama