Jogurtový koláč s jablky
Tento jogurtový koláč s jablky je jednoduchý, vláčný a krásně voňavý dezert, který zvládnete připravit bez větší námahy. Díky jogurtu má těsto jemnou a nadýchanou strukturu, jablková vrstva dodává koláči svěžest a šťavnatost, a drobenka na povrchu se postará o lahodně křupavou krustu. Skvělý ke kávě i na nedělní stůl.
Reklama
Postup přípravy
1.
Předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si menší plech nebo koláčovou formu (vyloženou pečicím papírem nebo vymazanou a vysypanou).
2.
V míse smícháme vejce, cukr a jogurt. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto.
3.
Těsto nalijeme do formy a rovnoměrně rozetřeme.
4.
Jablka smícháme se skořicí a cukrem podle chuti a navrstvíme na těsto.
5.
Připravíme drobenku – máslo prsty zapracujeme s moukou a cukrem, dokud nevznikne sypká směs. Drobenku rovnoměrně rozsypeme na jablka.
6.
Koláč pečeme v předehřáté troubě cca 35–40 minut, dokud není povrch zlatavý a těsto propečené.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
231.15 kcal |
Protein |
4.22 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
39.31 g
19.79 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.99 g
3.35 g
|
Reklama
Reklama