Tento jogurtový koláč s jablky je jednoduchý, vláčný a krásně voňavý dezert, který zvládnete připravit bez větší námahy. Díky jogurtu má těsto jemnou a nadýchanou strukturu, jablková vrstva dodává koláči svěžest a šťavnatost, a drobenka na povrchu se postará o lahodně křupavou krustu. Skvělý ke kávě i na nedělní stůl.
Ingredience (8 x porce)
Těsto
Ovocná vrstva
Drobenka
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si menší plech nebo koláčovou formu (vyloženou pečicím papírem nebo vymazanou a vysypanou).
V míse smícháme vejce, cukr a jogurt. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto.
Těsto nalijeme do formy a rovnoměrně rozetřeme.
Jablka smícháme se skořicí a cukrem podle chuti a navrstvíme na těsto.
Připravíme drobenku – máslo prsty zapracujeme s moukou a cukrem, dokud nevznikne sypká směs. Drobenku rovnoměrně rozsypeme na jablka.
Koláč pečeme v předehřáté troubě cca 35–40 minut, dokud není povrch zlatavý a těsto propečené.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 231.15 kcal |
Protein: 4.22 g |
Sacharidy: 39.31 g |
z toho cukr: 19.79 g |
Tuk: 5.99 g |
z toho nas. MK: 3.35 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4600-jogurtovy-kolac-s-jablky