Křupavý jablečný koláč

Voňavý koláč plný jablek a skořice. Je krásně svěží a vydrží dlouho vláčný.

Ingredience

Zapečený sníh

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Žloutky oddělíme od bílků. 3 žloutky dáme šlehat do mixéru s cukrem. Dlouze šleháme, hmota musí být úplně bílá.
2.
Snížíme rychlost šlehání a opatrně přimícháme mouku.
3.
V jiné míse ušleháme sníh ze 6 bílků. Polovinu hotového sněhu vmícháme do těsta.
4.
Opatrně převalujeme přes mouku, těsto musí být nadýchané.
5.
Rozetřeme v tenké vrstvě do koláčové formy vyložené pečícím papírem.
6.
Dáme péct na 180 stupňů na 15 minut.
7.
Připravíme si nakrájené plátky jablek a v misce smícháme vanilkový cukr se skořicí.
8.
Druhou polovinu sněhu smícháme s cukrem.
9.
Na hotový, a ještě teplý korpus dáme jablka, posypeme je cukrem se skořicí a přikryjeme sněhem s cukrem.
10.
Troubu dáme na 210 stupňů a dáme zapéct na asi 5 minut.

Od: Iva V, 20.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Kategorie: dezert, česká, ovoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
161.90 kcal
Protein
3.82 g
Sacharidy
z toho cukr
33.20 g
24.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.53 g
0.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí