Jablečné sušenky

Křehké a voňavé jablečné sušenky, které se dají krásně vyválet a vykrajovat do nejrůznějších tvarů. Jablko dodá těstu jemnou chuť a skořice příjemně provoní celý byt.

Reklama

Ingredience

Ingredients

Množství na
+
  kusů

Postup přípravy

1.
Utřeme máslo s cukrem a vanilkou do světlé pěny.
2.
Přidáme vejce a dobře promícháme.
3.
Nastrouháme jablko najemno a důkladně ho vymačkáme, aby v těstě nepřidávalo tekutinu.
4.
Vmícháme jablko do základu.
5.
Smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl, a tuto směs postupně zapracujeme do těsta.
6.
Vypracujeme pevné, nelepivé těsto. Pokud je lepivé, přidáme ještě trochu mouky.
7.
Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odležet v lednici.
8.
Těsto rozválíme na plát silný asi 4–5 mm.
9.
Vykrájíme tvary a přenášíme je na plech s pečicím papírem.
10.
Pečeme při 180 °C asi 10–12 minut, dokud okraje lehce nezezlátnou.
11.
Necháme zcela vychladnout, aby získaly správnou křehkost. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 3.12.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × kusů
Energetická hodnota
107.41 kcal
Protein
1.58 g
Sacharidy
z toho cukr
15.25 g
7.17 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.40 g
2.62 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama