Jablečné sušenky
Křehké a voňavé jablečné sušenky, které se dají krásně vyválet a vykrajovat do nejrůznějších tvarů. Jablko dodá těstu jemnou chuť a skořice příjemně provoní celý byt.
Reklama
Postup přípravy
1.
Utřeme máslo s cukrem a vanilkou do světlé pěny.
2.
Přidáme vejce a dobře promícháme.
3.
Nastrouháme jablko najemno a důkladně ho vymačkáme, aby v těstě nepřidávalo tekutinu.
4.
Vmícháme jablko do základu.
5.
Smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl, a tuto směs postupně zapracujeme do těsta.
6.
Vypracujeme pevné, nelepivé těsto. Pokud je lepivé, přidáme ještě trochu mouky.
7.
Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odležet v lednici.
8.
Těsto rozválíme na plát silný asi 4–5 mm.
9.
Vykrájíme tvary a přenášíme je na plech s pečicím papírem.
10.
Pečeme při 180 °C asi 10–12 minut, dokud okraje lehce nezezlátnou.
11.
Necháme zcela vychladnout, aby získaly správnou křehkost.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × kusů |
Energetická hodnota |
107.41 kcal |
Protein |
1.58 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
15.25 g
7.17 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.40 g
2.62 g
|
Reklama
Reklama




