Jablečné sušenky

Křehké a voňavé jablečné sušenky, které se dají krásně vyválet a vykrajovat do nejrůznějších tvarů. Jablko dodá těstu jemnou chuť a skořice příjemně provoní celý byt.

Ingredience (30 x kusů)

Ingredients

Postup přípravy

  1. Utřeme máslo s cukrem a vanilkou do světlé pěny.
  2. Přidáme vejce a dobře promícháme.
  3. Nastrouháme jablko najemno a důkladně ho vymačkáme, aby v těstě nepřidávalo tekutinu.
  4. Vmícháme jablko do základu.
  5. Smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl, a tuto směs postupně zapracujeme do těsta.
  6. Vypracujeme pevné, nelepivé těsto. Pokud je lepivé, přidáme ještě trochu mouky.
  7. Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odležet v lednici.
  8. Těsto rozválíme na plát silný asi 4–5 mm.
  9. Vykrájíme tvary a přenášíme je na plech s pečicím papírem.
  10. Pečeme při 180 °C asi 10–12 minut, dokud okraje lehce nezezlátnou.
  11. Necháme zcela vychladnout, aby získaly správnou křehkost. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x kusů)

Energ. hodnota: 107.41 kcal | Protein: 1.58 g | Sacharidy: 15.25 g | z toho cukr: 7.17 g | Tuk: 4.40 g | z toho nas. MK: 2.62 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4644-jablecne-susenky