Křehké a voňavé jablečné sušenky, které se dají krásně vyválet a vykrajovat do nejrůznějších tvarů. Jablko dodá těstu jemnou chuť a skořice příjemně provoní celý byt.
Ingredience (30 x kusů)
Ingredients
Postup přípravy
Utřeme máslo s cukrem a vanilkou do světlé pěny.
Přidáme vejce a dobře promícháme.
Nastrouháme jablko najemno a důkladně ho vymačkáme, aby v těstě nepřidávalo tekutinu.
Vmícháme jablko do základu.
Smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl, a tuto směs postupně zapracujeme do těsta.
Vypracujeme pevné, nelepivé těsto. Pokud je lepivé, přidáme ještě trochu mouky.
Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odležet v lednici.
Těsto rozválíme na plát silný asi 4–5 mm.
Vykrájíme tvary a přenášíme je na plech s pečicím papírem.
Pečeme při 180 °C asi 10–12 minut, dokud okraje lehce nezezlátnou.
Necháme zcela vychladnout, aby získaly správnou křehkost.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x kusů)
Energ. hodnota: 107.41 kcal |
Protein: 1.58 g |
Sacharidy: 15.25 g |
z toho cukr: 7.17 g |
Tuk: 4.40 g |
z toho nas. MK: 2.62 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4644-jablecne-susenky