Jablečná bábovka s rozinkami a ořechy

Netradiční bábovka s výbornou náplní. Vydrží dlouho vláčná a chutná i bez dalšího cukrování. Použijte spíše kyselejší jablka.

Ingredience

Později přidat

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jablka zbavíme slupek a jader. Nakrájíme na kostičky a zasypeme cukrem. Zalijeme olejem a promícháme.
2.
Přidáme vanilkový cukr, rozinky, skořici, mléko a ořechy. Dobře promícháme a necháme několik hodin v lednici. Občas promícháme, když se jdeme podívat do lednice.
3.
Ke směsi následně vmícháme vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme do formy na bábovku.
4.
Pečeme na 180 °C asi 60 minut.

Od: Ráďa 78, 3.10.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
4 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, ovoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
457.98 kcal
Protein
7.16 g
Sacharidy
z toho cukr
64.36 g
37.45 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.82 g
2.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí