Jablečná buchta s ořechy

Jakmile začne na zahradě dozrávat ovoce, je třeba najít ty nejlepší recepty na ovocné koláče a nejrůznější bublaniny. Ale co s jablky? Tam už je receptů méně. Jablková buchta s ořechy je výborná a vydrží dlouho vláčná.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a slupek a nakrájíme na drobné kostičky. Rozehřejeme heru, přidáme oba cukry a smícháme ve větší míse spolu s jablky. Směs za občasného promíchání necháme alespoň 1 hodinu v pokojové teplotě.
2.
Poté do směsi přidáme rum, skořici, vejce, ořechy a kakao. Můžeme nechat opět chvíli odpočinout.
3.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sodu. Zamícháme do těsta s jablky a nalejeme na plech s vyšším okrajem a pečícím papírem.
4.
Pečeme asi 40 min na 180 stupňů. Plech si zvolte raději menší, buchta bude vyšší.

Od: Iva V, 8.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Kategorie: dezert, česká, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
448.04 kcal
Protein
6.78 g
Sacharidy
z toho cukr
56.66 g
35.67 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.59 g
7.27 g

Detailní rozpis podle ingrediencí