Jakmile začne na zahradě dozrávat ovoce, je třeba najít ty nejlepší recepty na ovocné koláče a nejrůznější bublaniny. Ale co s jablky? Tam už je receptů méně. Jablková buchta s ořechy je výborná a vydrží dlouho vláčná.
Ingredience (12 x porce)
Postup přípravy
Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a slupek a nakrájíme na drobné kostičky. Rozehřejeme heru, přidáme oba cukry a smícháme ve větší míse spolu s jablky. Směs za občasného promíchání necháme alespoň 1 hodinu v pokojové teplotě.
Poté do směsi přidáme rum, skořici, vejce, ořechy a kakao. Můžeme nechat opět chvíli odpočinout.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sodu. Zamícháme do těsta s jablky a nalejeme na plech s vyšším okrajem a pečícím papírem.
Pečeme asi 40 min na 180 stupňů. Plech si zvolte raději menší, buchta bude vyšší.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 426.31 kcal |
Protein: 5.59 g |
Sacharidy: 61.84 g |
z toho cukr: 42.26 g |
Tuk: 17.18 g |
z toho nas. MK: 6.48 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1618-jablecna-buchta-s-orechy