Perníková bábovka s jablky a tvarohem
- Přidat foto
-
Reklama
Skvělá bábovka v kombinaci sladko-kyselé chuti a s vůní perníkového koření. Je křehká a vláčná. Pokud používáte silikonovou formu je třeba ji vyklopit až po úplném vychladnutí. Kdo nepřipravuje pro děti, může do těsta přidat dvě lžíce rumu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravte strouhaná jablka, důkladně je vymačkejte, smíchejte s cukrem a skořicí (kdo nemá domácí polotovar pro štrůdly a záviny).
2.
V robotu šlehejte vejce s cukrem, přidejte tvaroh, mléko a olej.
3.
V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, perníkové koření a kakao.
4.
Sypkou směs zašlehejte na nízkou rychlost do směsi vajec.
5.
Vypněte robot a vařechou vmíchejte jablka.
6.
Pečte ve formě na bábovku na 180 °C asi 1 hodinu. Nechejte vychladnout, vyklopte a pocukrujte.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
40 min příprava 1 hod vaření 3 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
251.95 kcal |
Protein |
6.13 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
33.58 g
14.20 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.45 g
2.55 g
|
Reklama
Reklama