Perník s jablky

Těsto na litý perník se skvěle doplňuje s chutí strouhaných jablek. Buchta provoní celou domácnost skořicí, často mizí z plechu dříve, než ji stihnete ozdobit polevou. Do těsta můžete přidat sekané mandle nebo ořechy. Pečte na velkém, hlubokém plechu.

Reklama

Ingredience

Jablková náplň

Ozdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve připravíme jablkovou náplň. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme šťávu a vmícháme do nich cukr a skořici. Necháme stranou.
2.
Vejce vyšleháme s cukrem. Poté přidáme olej a zašleháme. V jiné míse smícháme mouku, prášek do perníku, sodu a kakao.
3.
Snížíme otáčky mixéru u vajec, vmícháme směs mouky. Nakonec vmícháme jablka a přidáváme mléko. Množství regulujeme, záleží na typu jablek. Dobře promícháme a těsto vlijeme na plech s pečícím papírem.
4.
Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Poté necháme v teple. Po vychladnutí zdobíme.

Od: Ráďa 78, 28.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 30 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
144.29 kcal
Protein
2.39 g
Sacharidy
z toho cukr
24.33 g
14.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.14 g
2.21 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama