Těsto na litý perník se skvěle doplňuje s chutí strouhaných jablek. Buchta provoní celou domácnost skořicí, často mizí z plechu dříve, než ji stihnete ozdobit polevou. Do těsta můžete přidat sekané mandle nebo ořechy. Pečte na velkém, hlubokém plechu.
Ingredience (30 x porce)
Jablková náplň
Ozdobení
Postup přípravy
Nejprve připravíme jablkovou náplň. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme šťávu a vmícháme do nich cukr a skořici. Necháme stranou.
Vejce vyšleháme s cukrem. Poté přidáme olej a zašleháme. V jiné míse smícháme mouku, prášek do perníku, sodu a kakao.
Snížíme otáčky mixéru u vajec, vmícháme směs mouky. Nakonec vmícháme jablka a přidáváme mléko. Množství regulujeme, záleží na typu jablek. Dobře promícháme a těsto vlijeme na plech s pečícím papírem.
Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Poté necháme v teple. Po vychladnutí zdobíme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 144.29 kcal |
Protein: 2.39 g |
Sacharidy: 24.33 g |
z toho cukr: 14.03 g |
Tuk: 6.14 g |
z toho nas. MK: 2.21 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3616-pernik-s-jablky