Perník s jablky

Těsto na litý perník se skvěle doplňuje s chutí strouhaných jablek. Buchta provoní celou domácnost skořicí, často mizí z plechu dříve, než ji stihnete ozdobit polevou. Do těsta můžete přidat sekané mandle nebo ořechy. Pečte na velkém, hlubokém plechu.

Ingredience (30 x porce)

Jablková náplň

Ozdobení

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme jablkovou náplň. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme šťávu a vmícháme do nich cukr a skořici. Necháme stranou.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem. Poté přidáme olej a zašleháme. V jiné míse smícháme mouku, prášek do perníku, sodu a kakao.
  3. Snížíme otáčky mixéru u vajec, vmícháme směs mouky. Nakonec vmícháme jablka a přidáváme mléko. Množství regulujeme, záleží na typu jablek. Dobře promícháme a těsto vlijeme na plech s pečícím papírem.
  4. Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Poté necháme v teple. Po vychladnutí zdobíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 144.29 kcal | Protein: 2.39 g | Sacharidy: 24.33 g | z toho cukr: 14.03 g | Tuk: 6.14 g | z toho nas. MK: 2.21 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3616-pernik-s-jablky