Hrníčkový recept na perník s čokoládovou polevou

Výborný perník s čokoládovou polevou hotový za necelou hodinku zvládne každý a zachutná celé rodině. Provoňte sladce svou kuchyň a sledujte, jak rychle perník zmizí ze stolu. Vyzkoušejte jednoduchý hrníčkový recept.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Náplň a poleva

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve smícháme cukr a vejce v mixéru, nebo vytřeme v míse do hladka.
2.
Poté přidáme mléko, rum, olej a promícháme.
3.
Nakonec přimícháme mouku, perník do pečení, skořici, kakao a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto.
4.
Předehřejeme si troubu na 180 °C a těsto vylijeme na vymazaný plech a pečeme cca 30-40 min.
5.
Jakmile je perník hotový, necháme ho vychladnout, rozřízneme na polovinu a namažeme marmeládou.
6.
Rozehřejeme si čokoládovou polevu, potřeme s ní povrch perníku a necháme vychladnout a ztuhnout v lednici cca 30 min.

Od: Marie, 20.8.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
40 min vaření
55 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
401.21 kcal
Protein
6.86 g
Sacharidy
z toho cukr
72.49 g
44.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.87 g
6.44 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama