Perníčky polévané čokoládou

Tradiční vánoční perníčky jsou oblíbenou dobrotou, méně oblíbené je jejich zdobení. Vyzkoušejte polévání čokoládou. Perníčky budou výborné a ozdobené za pár chvil. Pokud perníčky správně upečete, budou po upečení hned měkké. Perníčky se pečou méně než 10 minut, jakmile na plechu nabydou (nafouknou se) stačí 2 minuty a hned vyndávejte perníčky z trouby. Spodní strana perníčku musí zůstat světlá.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme med se změklým máslem, cukrem a perníkovým kořením. Měla by nám vzniknout hustá kaše. Po kuse zapracujeme vejce.
2.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a postupně přidáváme do směsi. Nakonec dopracujeme v ruce. Množství mouky regulujte, aby těsto nelepilo. Záleží na kvalitě másla, medu i velikosti vajec.
3.
Těsto se hněte ručně na vále, stále zabalujte a znovu stlačujte. Jakmile máte kompaktní a nelepivou hmotu, uložte jej do sáčku do lednice do druhého dne.
4.
Před vykrajováním nechejte hodinu na kuchyňské lince. Oddělte díl a na pomoučeném vále vytvarujte kruh o výšce asi 2 mm.
5.
Vykrajujte perníčky a skládejte na sádlem vymazaný plech nebo plech s pečícím papírem.
6.
Můžete potřít rozšlehaným vejcem, ale není to nutné. Pečte na 200 °C asi 7 až 10 minut.
7.
Hotové nechejte vychládnout a polévejte rozehřátou čokoládou.

Od: Ráďa 78, 15.12.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
3 hod celkem
Množství: 100 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
114.39 kcal
Protein
1.93 g
Sacharidy
z toho cukr
19.86 g
9.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
2.80 g
1.57 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama