Slepované perníčky
Ty nejlepší recepty vznikají většinou náhodou či omylem. A tak tomu bylo i u těchto perníčků, které měly být klasicky jen nazdobené sněhovou polevou, ale díky neustále se ucpávající zdobičce a nedostatku trpělivosti, jsem se rozhodla vzít 2 perníčky, slepit je k sobě marmeládou a nazdobit čokoládou a cukrovým sypáním.
Reklama
Postup přípravy
1.
Všechny ingredience na těsto ručně zpracujeme do těsta, které necháme přes noc uležet v lednici. Těsto může být trochu lepivé - po uležení se s ním ale bude pracovat dobře.
2.
Na druhý den si těsto po částech vyválíme na cca 3-4 mm vysoký plát a vykrajujeme libovolné tvary (ideálně kolečka, hvězdičky, srdíčka, vločky, stromečky - zkrátka takové aby šly slepovat k sobě).
3.
Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 150°C asi 20 minut - záleží na síle trouby, takže raději často kontrolujeme.
4.
Vychladlé perníčky slepujeme k sobě libovolnou marmeládou.
5.
Když máme všechny perníčky poslepované, přichází čas na čokoládu. Můžeme klidně zase pár dní počkat, záleží na vašich časových možnostech či náladě. :-)
6.
Čokoládu na vaření si roztopíme ve vodní lázní a pomocí lžičky pak cákáme na perníčky, které máme vyskládané např. na plechu. Pozor, aby nebyly perníčky moc natlačené na sobě - čokoláda by pak zatuhla a museli byste od sebe perníčky odlamovat, což samozřejmě chuti neubere, ale nevypadá to už tak hezky.
7.
Na závěr - na ještě nezatuhlou čokoládu, nasypeme libovolné množství libovolného cukrového posypu na dozdobení. Perníčky jsou díky marmeládě vždy měkké.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
73.84 kcal |
Protein |
1.26 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.80 g
5.44 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
2.22 g
1.24 g
|
Reklama
Reklama