Slepované perníčky

Ty nejlepší recepty vznikají většinou náhodou či omylem. A tak tomu bylo i u těchto perníčků, které měly být klasicky jen nazdobené sněhovou polevou, ale díky neustále se ucpávající zdobičce a nedostatku trpělivosti, jsem se rozhodla vzít 2 perníčky, slepit je k sobě marmeládou a nazdobit čokoládou a cukrovým sypáním.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na slepení

Na zdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Všechny ingredience na těsto ručně zpracujeme do těsta, které necháme přes noc uležet v lednici. Těsto může být trochu lepivé - po uležení se s ním ale bude pracovat dobře.
2.
Na druhý den si těsto po částech vyválíme na cca 3-4 mm vysoký plát a vykrajujeme libovolné tvary (ideálně kolečka, hvězdičky, srdíčka, vločky, stromečky - zkrátka takové aby šly slepovat k sobě).
3.
Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 150°C asi 20 minut - záleží na síle trouby, takže raději často kontrolujeme.
4.
Vychladlé perníčky slepujeme k sobě libovolnou marmeládou.
5.
Když máme všechny perníčky poslepované, přichází čas na čokoládu. Můžeme klidně zase pár dní počkat, záleží na vašich časových možnostech či náladě. :-)
6.
Čokoládu na vaření si roztopíme ve vodní lázní a pomocí lžičky pak cákáme na perníčky, které máme vyskládané např. na plechu. Pozor, aby nebyly perníčky moc natlačené na sobě - čokoláda by pak zatuhla a museli byste od sebe perníčky odlamovat, což samozřejmě chuti neubere, ale nevypadá to už tak hezky.
7.
Na závěr - na ještě nezatuhlou čokoládu, nasypeme libovolné množství libovolného cukrového posypu na dozdobení. Perníčky jsou díky marmeládě vždy měkké.

Od: Zuzana, 16.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas:
Množství: 100 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
73.84 kcal
Protein
1.26 g
Sacharidy
z toho cukr
11.80 g
5.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
2.22 g
1.24 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama