Špaldové celozrnné perníčky

Zdravější varianta klasických perníčků, na chuť jsou výborné, ale chce je nechat uležet. Po upečení jsou tvrdší, ale dobře zabalené vám do vánoc změknou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do mísy vsypeme mouku, cukr, sodu, vejce, tekutý med, rozpuštěné máslo, kakao, perníkové koření a promícháme vařečkou.
2.
Těsto si přendáme na vál a rukama uhněteme. Pokud je těsto tuhé přilijeme mléko. Těsto musí být hladké. Potom ho zabalíme do sáčku a dáme na hodinu do lednice.
3.
Po odležení na pomoučeném vále vyválíme tenký plát a vykrajujeme tvary. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Perníčky pečeme při teplotě 180 stupňů do zlatova.
4.
Před pečením můžeme posypat cukrovými ozdobami nebo po upečení a vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.

Od: Petuler, 20.12.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod příprava
20 min vaření
2 hod 20 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
141.82 kcal
Protein
3.19 g
Sacharidy
z toho cukr
24.66 g
9.73 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.62 g
2.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama