Špaldové celozrnné perníčky

Zdravější varianta klasických perníčků, na chuť jsou výborné, ale chce je nechat uležet. Po upečení jsou tvrdší, ale dobře zabalené vám do vánoc změknou.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Do mísy vsypeme mouku, cukr, sodu, vejce, tekutý med, rozpuštěné máslo, kakao, perníkové koření a promícháme vařečkou.
  2. Těsto si přendáme na vál a rukama uhněteme. Pokud je těsto tuhé přilijeme mléko. Těsto musí být hladké. Potom ho zabalíme do sáčku a dáme na hodinu do lednice.
  3. Po odležení na pomoučeném vále vyválíme tenký plát a vykrajujeme tvary. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Perníčky pečeme při teplotě 180 stupňů do zlatova.
  4. Před pečením můžeme posypat cukrovými ozdobami nebo po upečení a vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 141.82 kcal | Protein: 3.19 g | Sacharidy: 24.66 g | z toho cukr: 9.73 g | Tuk: 3.62 g | z toho nas. MK: 2.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3310-spaldove-celozrnne-pernicky