Medové sušenky

Vypadají jako perníky, ale nejsou to perníky. Jsou to medové sušenky. Vynikající domácí mlsání, plné chuti a vůně. Upečte je doma se svými dětmi, nebo potěšte přítele. Chutnat budou všem. Jejich přípravu zvládne i méně pokročilý cukrář-amatér. Jak na to?

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve ve větší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a se špetkou soli.
2.
V jiné misce mezitím vyšlehejte pěnu ze změklého másla, medu a vajec.
3.
Poté obě směsi spojte a vypracujte těsto. Těsto je nejlepší nechat odležet v lednici alespoň několik hodin nebo do dalšího dne.
4.
Poté jej vyválejte, jako když pečete vánoční cukroví. Vykrajujte skleničkou kolečka nebo využijte vykrajovátka a tvořte různé veselé tvary.
5.
Sušenky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete je vajíčkem, aby se pěkně leskly. Pečte je pomalu na 150 °C zhruba 10 minut.
6.
Po zchladnutí snězte nebo uložte do krabice s jablíčky. Podobně jako perníky i medové sušenky nasají z jablek vlhkost a krásně změknou. Dobře uschované vydrží až měsíc.

Od: Barbora, 21.9.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
10 min vaření
6 hod 30 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, cukroví, Vánoce, Valentýn, pečení, vegetariánské, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
302.73 kcal
Protein
7.25 g
Sacharidy
z toho cukr
35.60 g
10.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.34 g
0.23 g

Detailní rozpis podle ingrediencí