Medové sušenky

Vypadají jako perníky, ale nejsou to perníky. Jsou to medové sušenky. Vynikající domácí mlsání, plné chuti a vůně. Upečte je doma se svými dětmi, nebo potěšte přítele. Chutnat budou všem. Jejich přípravu zvládne i méně pokročilý cukrář-amatér. Jak na to?

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve ve větší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a se špetkou soli.
  2. V jiné misce mezitím vyšlehejte pěnu ze změklého másla, medu a vajec.
  3. Poté obě směsi spojte a vypracujte těsto. Těsto je nejlepší nechat odležet v lednici alespoň několik hodin nebo do dalšího dne.
  4. Poté jej vyválejte, jako když pečete vánoční cukroví. Vykrajujte skleničkou kolečka nebo využijte vykrajovátka a tvořte různé veselé tvary.
  5. Sušenky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete je vajíčkem, aby se pěkně leskly. Pečte je pomalu na 150 °C zhruba 10 minut.
  6. Po zchladnutí snězte nebo uložte do krabice s jablíčky. Podobně jako perníky i medové sušenky nasají z jablek vlhkost a krásně změknou. Dobře uschované vydrží až měsíc.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 302.73 kcal | Protein: 7.25 g | Sacharidy: 35.60 g | z toho cukr: 10.29 g | Tuk: 14.34 g | z toho nas. MK: 0.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2791-medove-susenky