Vypadají jako perníky, ale nejsou to perníky. Jsou to medové sušenky. Vynikající domácí mlsání, plné chuti a vůně. Upečte je doma se svými dětmi, nebo potěšte přítele. Chutnat budou všem. Jejich přípravu zvládne i méně pokročilý cukrář-amatér. Jak na to?
Ingredience (12 x porce)
Postup přípravy
Nejprve ve větší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a se špetkou soli.
V jiné misce mezitím vyšlehejte pěnu ze změklého másla, medu a vajec.
Poté obě směsi spojte a vypracujte těsto. Těsto je nejlepší nechat odležet v lednici alespoň několik hodin nebo do dalšího dne.
Poté jej vyválejte, jako když pečete vánoční cukroví. Vykrajujte skleničkou kolečka nebo využijte vykrajovátka a tvořte různé veselé tvary.
Sušenky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete je vajíčkem, aby se pěkně leskly. Pečte je pomalu na 150 °C zhruba 10 minut.
Po zchladnutí snězte nebo uložte do krabice s jablíčky. Podobně jako perníky i medové sušenky nasají z jablek vlhkost a krásně změknou. Dobře uschované vydrží až měsíc.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 302.73 kcal |
Protein: 7.25 g |
Sacharidy: 35.60 g |
z toho cukr: 10.29 g |
Tuk: 14.33 g |
z toho nas. MK: 0.23 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2791-medove-susenky