Slepované vánoční cukroví s jahodovou domácí výplní

Milujete slepované linecké pečivo a hledáte recept na jeho vylepšení nebo inovaci? Pak vyzkoušejte naše slepované vánoční cukroví s jahodovou domácí výplní, které provoní vaši kuchyň vanilkou, kardamomem a čerstvými jahodami. Cukroví je křehoučké a rozplývá se na jazyku. Dozdobit pak můžete čokoládou nebo nechat tak, záleží jen na vaší chuti. Přejeme dobrou chuť.

Reklama

Ingredience

Na přípravu jahodové náplně

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do mísy si připravíme mouku, mleté oříšky, sůl, prášek do pečení a kardamom a promícháme.
2.
Do další mísy si připravíme máslo a cukr a třeme do hladka.
3.
Následně přidáme vanilkový extrakt a vejce a promícháme a po vypracování pomalu přisypáváme připravenou mouku s mletými ořechy a vyhněteme do těsta.
4.
Těsto rozdělíme na 2 kusy a vložíme do lednice na 2 hodiny.
5.
Mezitím si připravíme jahodovou náplň. Jahody mohou být i zmražené
6.
Jahody, cukr, citronovou šťávu a kardamom smícháme a necháme rozvařit do hustší hmoty. Můžete i rozmixovat mixérem, nebo jahody rozšlehat ručně na kaši.
7.
Necháme vystydnout.
8.
Připravené těsto vyndáme z lednice, rozválíme na válu a vykrajujeme požadované tvary vykrajovátky.
9.
Troubu si rozehřejeme na 180 °C a pečeme 10 min.
10.
Po vyndání můžete pocukrovat, ozdobit čokoládou a slepit připravenou jahodovou směsí.
11.
Necháme v lednici ztuhnout. Přejeme dobrou chuť!

Od: Marie, 14.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
463.77 kcal
Protein
6.98 g
Sacharidy
z toho cukr
50.35 g
21.84 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.68 g
12.35 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama