Linecké cukroví

Linecké cukroví patří neodmyslitelně k vánocům stejně jako perníčky nebo vanilkové rohlíčky.

Reklama

Ingredience

    • nebo

na slepování

na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Prosijeme si mouku, cukr, přidáme po kouskách změklý tuk a začneme zpracovávat těsto. Nakonec přidáme žloutky a citrónovou kůru.
2.
Těsto necháme alespoň dvě hodiny odpočinout.
3.
Poté si vyválíme akorát silný plát, ne moc tenký, aby nám cukroví nepraskalo a vykrajujeme srdíčka, kolečka, hvězdičky, atd. Musí nám k sobě pasovat tvary bez otvoru a s otvorem.
4.
Pečeme na 180 stupňů dorůžova.
5.
Vychladlé kousky potom slepujeme marmeládou. Nejvhodnější je nějaká pikantní, kyselejší, linecká nebo rybízová.
6.
Nakonec sypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.

Od: Šárka75, 14.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 50 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
92.13 kcal
Protein
0.97 g
Sacharidy
z toho cukr
10.51 g
4.55 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.11 g
3.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama