Linecký koláč

Linecký koláč je tradiční dezert, který se těší oblibě po celém světě. Tento lahodný koláč je charakteristický svou křehkou a drobivou texturou, která vychází z klasického lineckého těsta.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ze všech surovin krom marmelády vypracujeme těsto. Asi třetinu oddělíme a dáme stranou.
2.
Zbylé těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Navrch rozetřeme marmeládu.
3.
Odložený kus těsta rozválíme, rozkrájíme na proužky a na povrchu koláče složíme do mřížky.
4.
Pečeme v troubě předehřáté na 160-170°C, dokud není koláč lehce narůžovělý. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 18.6.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 35 min příprava
25 min vaření
1 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
515.86 kcal
Protein
6.56 g
Sacharidy
z toho cukr
66.51 g
26.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.34 g
14.87 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama