Linecký koláč

Linecký koláč je tradiční dezert, který se těší oblibě po celém světě. Tento lahodný koláč je charakteristický svou křehkou a drobivou texturou, která vychází z klasického lineckého těsta.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin krom marmelády vypracujeme těsto. Asi třetinu oddělíme a dáme stranou.
  2. Zbylé těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Navrch rozetřeme marmeládu.
  3. Odložený kus těsta rozválíme, rozkrájíme na proužky a na povrchu koláče složíme do mřížky.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 160-170°C, dokud není koláč lehce narůžovělý. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 515.86 kcal | Protein: 6.56 g | Sacharidy: 66.51 g | z toho cukr: 26.98 g | Tuk: 24.34 g | z toho nas. MK: 14.87 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3874-linecky-kolac