Linecký koláč je tradiční dezert, který se těší oblibě po celém světě. Tento lahodný koláč je charakteristický svou křehkou a drobivou texturou, která vychází z klasického lineckého těsta.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Ze všech surovin krom marmelády vypracujeme těsto. Asi třetinu oddělíme a dáme stranou.
Zbylé těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Navrch rozetřeme marmeládu.
Odložený kus těsta rozválíme, rozkrájíme na proužky a na povrchu koláče složíme do mřížky.
Pečeme v troubě předehřáté na 160-170°C, dokud není koláč lehce narůžovělý. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 515.86 kcal |
Protein: 6.56 g |
Sacharidy: 66.51 g |
z toho cukr: 26.98 g |
Tuk: 24.34 g |
z toho nas. MK: 14.87 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3874-linecky-kolac