Linecké s višňovou marmeládou

Linecké cukroví je velmi oblíbené pro svou jednoduchost. Recept je dělaný z másla, a proto má vynikající chuť.

Reklama

Ingredience

Na slepování cukroví

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do mísy si vložíme prosátou mouku, prosátý cukr, žloutek a na kousky nakrájené máslo. Promícháme a přendáme na vál.
2.
Na vále zpracujeme těsto rukama. Těsto musí být vláčné a nelepivé. Upravíme do válečku, dáme do sáčku a na hodinu necháme odležet v lednici.
3.
Po odležení si pomoučíme vál, těsto si rozdělíme na půl a první půlku opatrně rozválíme na tenký plát.
4.
Vykrajujeme různé tvary, které si skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Na slepování potřebujeme tvary do páru. Jeden díl plný a jeden s dírkou.
5.
Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme 8-10 minut. Poté vytáhneme a necháme vychladnout.
6.
Spodní díl mažeme marmeládou, přiklopíme vrchní díl a pocukrujeme. Uložíme do chladna.

Od: Petuler, 20.12.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod příprava
10 min vaření
2 hod 10 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: cukroví, Vánoce, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
104.93 kcal
Protein
1.26 g
Sacharidy
z toho cukr
11.38 g
3.58 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.98 g
3.68 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama