Linecké s višňovou marmeládou

Linecké cukroví je velmi oblíbené pro svou jednoduchost. Recept je dělaný z másla, a proto má vynikající chuť.

Ingredience (20 x porce)

Na slepování cukroví

Na posypání

Postup přípravy

  1. Do mísy si vložíme prosátou mouku, prosátý cukr, žloutek a na kousky nakrájené máslo. Promícháme a přendáme na vál.
  2. Na vále zpracujeme těsto rukama. Těsto musí být vláčné a nelepivé. Upravíme do válečku, dáme do sáčku a na hodinu necháme odležet v lednici.
  3. Po odležení si pomoučíme vál, těsto si rozdělíme na půl a první půlku opatrně rozválíme na tenký plát.
  4. Vykrajujeme různé tvary, které si skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Na slepování potřebujeme tvary do páru. Jeden díl plný a jeden s dírkou.
  5. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme 8-10 minut. Poté vytáhneme a necháme vychladnout.
  6. Spodní díl mažeme marmeládou, přiklopíme vrchní díl a pocukrujeme. Uložíme do chladna.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 104.93 kcal | Protein: 1.26 g | Sacharidy: 11.38 g | z toho cukr: 3.58 g | Tuk: 5.98 g | z toho nas. MK: 3.68 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3309-linecke-s-visnovou-marmeladou