Linecké s višňovou marmeládou
Linecké cukroví je velmi oblíbené pro svou jednoduchost. Recept je dělaný z másla, a proto má vynikající chuť.
Ingredience (20 x porce)
-
-
-
-
Na slepování cukroví
-
Na posypání
-
Postup přípravy
- Do mísy si vložíme prosátou mouku, prosátý cukr, žloutek a na kousky nakrájené máslo. Promícháme a přendáme na vál.
- Na vále zpracujeme těsto rukama. Těsto musí být vláčné a nelepivé. Upravíme do válečku, dáme do sáčku a na hodinu necháme odležet v lednici.
- Po odležení si pomoučíme vál, těsto si rozdělíme na půl a první půlku opatrně rozválíme na tenký plát.
- Vykrajujeme různé tvary, které si skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Na slepování potřebujeme tvary do páru. Jeden díl plný a jeden s dírkou.
- Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme 8-10 minut. Poté vytáhneme a necháme vychladnout.
- Spodní díl mažeme marmeládou, přiklopíme vrchní díl a pocukrujeme. Uložíme do chladna.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 104.93 kcal |
Protein: 1.26 g |
Sacharidy: 11.38 g |
z toho cukr: 3.58 g |
Tuk: 5.98 g |
z toho nas. MK: 3.68 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3309-linecke-s-visnovou-marmeladou