Linecké cukroví s jogurtem

  • Přidat foto

Klasické těsto na linecké cukroví můžete doplnit o bílý jogurt. Těsto bude měkčí a vláčnější, výsledné cukroví je křehké a chutné.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Pokojovou teplotu musí mít i žloutky a jogurt. Smícháme dohromady s moukou, cukry a citronovou kůrou.
2.
Těsto vypracováváme ručně, dokud se všechny složky nespojí. Je třeba delší zpracování až vám vznikne kompaktní a nelepivé těsto.
3.
Kuličku těsta dáme do sáčku a necháme v lednici na několik hodin nejlépe do druhého dne.
4.
Před vykrajováním si těsto necháme v pokojové teplotě asi 1 hodinu. Rozválíme na plát silný asi 1 - 2 mm, podsypáváme moukou. Vykrajujeme tvary a pečeme na pečícím papíru na 180 stupňů asi 10 minut. Slepované tenčí, sušenky silnější.
5.
Necháme vychladnout, slepujeme marmeládou nebo ponecháme jako sušenku. Pocukrujeme.

Od: Iva V, 17.12.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
15 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 30 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: cukroví, česká, Vánoce, velikonoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
168.94 kcal
Protein
2.63 g
Sacharidy
z toho cukr
22.19 g
7.11 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.74 g
4.21 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.